Ładowanie strony

W Fundacji Mozaika stale stawiamy na rozwój. Nasza druga placówka to poszerzenie naszej oferty – możliwość zapewnienia opieki kolejnym dzieciom o zwiększonych potrzebach. Placówka przy Sojczyńskiego Warszyca 7 cechuje się nowoczesnym wyposażeniem i infrastrukturą dostępną dla osób niepełnosprawnych. To miejsce to kameralne grupy podopiecznych, świetnie wyposażone sale i piękne zagospodarowane budynki z zielenią i placem zabaw.

Profesjonalna, doświadczona kadra to recepta na budowanie dobrych relacji zarówno z podopiecznymi, jak i z rodzinami. Dbamy o wiele aspektów codziennego dnia naszych uczniów w sferze m.in. ruchowej, psychologicznej, logopedycznej i komunikacji. Organizujemy fakultatywne wycieczki doświadczalne, edukacyjne i przyrodnicze. Nacisk kładziemy na naukę samodzielnego życia.

Bierzemy udział w licznych konkursach, olimpiadach z bardzo dobrymi wynikami naszych podopiecznych. Uczestniczymy w życiu Częstochowy, walczymy ze stereotypami i bierzemy udział w kampaniach społecznych. Wykorzystujemy najnowszy sprzęt, aby zapewnić odpowiednią pomoc dla podopiecznych.

Bądź z nami na bieżąco!
Zobacz, co słychać na naszym Facebooku!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mozaikaf/public_html/wp-includes/functions.php on line 3778