Ładowanie strony

Wszystkie dzieci są wyjątkowe i niepowtarzalne, ale niektóre potrzebują w procesie edukacji i terapii profesjonalnego wsparcia. Mozaika zajmuje się edukacją dla dzieci z wyzwaniami od 2015 roku, a motywacją do uruchomienia szkoły był syn jednej z założycielek – Paweł.

Przez te lata nabyliśmy ogromne doświadczenie i zbudowaliśmy profesjonalny zespół składający się z nauczycieli i specjalistów, którzy na co dzień współpracują i dbają o jak najlepszy rozwój naszych podopiecznych. Wypracowany przez lata model jest jak skomplikowany, precyzyjnie działający organizm, w którym wszystkie komórki pracują razem, dla jak najlepszego efektu. Naszą terapię opieramy o specjalistyczne i profesjonalne diagnozy, które ewaluujemy co kilka miesięcy. Każde dziecko traktowane jest indywidualne, zaopiekowane terapeutycznie, monitorowane w obszarze efektów. Nasz zespół nieustannie szkoli się zgodnie z potrzebami dzieci, a nasze budynki to nowoczesne, w pełni wyposażone i dostosowane do potrzeb OzN miejsca, gdzie cały wystrój jest przemyślany dla jak najlepszego wsparcia rozwoju i edukacji uczniów i przedszkolaków.

Szkoła i przedszkole dla dzieci z autyzmem

Placówka bazująca na nucie terapii behawioralnej i stosowanej analizy zachowania, pod superwizją dr Beaty Ignaczewskiej

Kameralne grupy i przemyślana struktura – każda grupa ma opiekę specjalisty z zakresu terapii behawioralnej, pracującego pod okiem koordynatora. Profesjonalny zespół nauczycieli i terapeutów; bieżące monitorowanie efektów i współpraca z rodzicami – model opracowany na bazie własnych doświadczeń i wsparcia najlepszych specjalistów w Polsce w obszarze pracy z dziećmi z autyzmem zapewnia najlepsze wsparcie dla Waszego dziecka.

Poznaj naszą kadrę.

Szkoła i przedszkole dla dzieci z niepełnosprawnością sprzężoną

Placówka bazująca na interdyscyplinarnym podejściu i licznym zespole specjalistów pracujących pod okiem profesjonalnego koordynatora. Kameralne grupy tworzone według poziomu funkcjonowania uczniów, zespół nauczycieli i terapeutów, którzy szkolą się i korzystają z najnowszych technologii i narzędzi (m.in. urządzenie do symulacji chodu INNOWALK, urządzenie do komunikacji za pomocą ruchu gałek ocznych PCEYE), w pełni wyposażone sale do fizjoterapii, terapii SI, (neuro)logopedii, komunikacji alternatywnej, zajęć psychologicznych, terapii wzroku czy zajęć rewalidacyjnych dają gwarancję osiągnięcia założonych celów.

Poznaj naszą kadrę.

Bądź z nami na bieżąco!
Zobacz, co słychać na naszym Facebooku!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/mozaikaf/public_html/wp-includes/functions.php on line 3783